1 februari 2009
13:30

HF Linköping

Referat: Eksjö HC - HF Linköping

Eksjö HC gjorde under söndagen en riktig plattmatch när HF Linköping kom på besök till Storegårdhallen. Slutresultatet skrevs till hela 3-14. (Kort referat)

Spel mot ett mål
HF Linköping kom ut mycket starkt i inledningen och satte upp ett riktigt högt tempo vilket också gav utdelning. Efter drygt tre minuter stod det 0-2 på tavlan efter två snabba mål. Eksjö tog timeout vilket inte hjälpte, istället utökade Christoffer Cunningham till 3-0 efter 10 minuter vilket blev resultatet för den första perioden.

Augustsson nätade
Återigen tog bortalaget kommandot i period 2 och efter två minuter var det 0-5. Anton Augustsson tröstmålade för Eksjö efter fem minuter men Linköping kom igen snabbt och gjorde 1-8 innan perioden var slut.

Eklund gjorde matchens snyggaste
Eksjö bestämde sig för att försöka spela bra i sista perioden och få med sig något positivt från matchen. Bortalaget gick dock fram till 1-11 innan Johan Eklund kunde göra två mål i powerplay. Det andra mycket snyggt efter en soloprestation genom hela planen som avslutades med ett handledsskot ribba in. HF Linköping ökade på till 14-3 vilket blev slutresultatet.

Summering
Bortalaget kom med ett riktigt slagkraftigt lag när man gästade Eksjö och det syntes ganska tydligt på banan. Man spelade med ett mycket högre tempo än vad Eksjö är vana vid, endast fyra spelare från detta laget hade spelat mot Eksjö innan. Hur som helst gör Eksjö en katastrofal match och står bara och tittar på när Linköping gör lite hur dom vill. Niklas Viberg fick komma in i tredje perioden och känna på grejjorna efter sin skada, kunde dock fått en bättre "comeback" med mer hjälp. Kanske fel match att komma in i. Revanschlusten bör vara enorm till matchen mot Husqvarna på onsdag i Kinnarps Arena.

Eksjö HC - HF Linköping 3-14 (0-3, 1-5, 2-6)